2009.10.18.
23:54

Írta: dnlm

amiért indult ez az egész

Szeretettel meghívunk mindenkit az induló moldvai táncházunkba!

Október 24-én
„Gergel sültült a gerlicsbe…” 
Az 1997 óta működő  Kákics együttes, az utóbbi időkben különös hangsúlyt fektetetett műsoraiban a moldvai csángók  zenéjére. A dalok és a táncok – a szórakozás, az ünnep, az öröm, a bánat, a mámor és a szerelem korabeli, de örökérvényű népi megfogalmazásaival – a magyar parasztság régen letűnt világába engednek bepillantani.

Aki a moldvai  csángómagyar körtáncokat járná és hallgatná a tilinkók, sültük , kavalok, hangját  /moldvai furulyák /, a koboz  csattogását,a dob és a kolomp zengését, annak a táncházban a helye .

Zenél a Kákics együttes (Tagok: Horváth Árpád, Kiss Lajos, Lendvai Tibor, Tárnok Ákos kiegészülve Jeszenszky Mártonnal és Máhr Dániellel) – A táncházat vezeti Gál Dávid

Helyszín: Helyőrségi Klub, Székesfehérvár, Malom u. 2.
Ideje: 2009. október 24.-én 18 órától (illetve innentől kezdve minden hónap 3. szombatján)

Belépő: 600 Ft., diákoknak és nyugdíjasoknak 400 Ft.

Lesz itt muzsika, lesz itt tánc és még egy kis étel-ital is!

Gyertek sokan-sokan és szóljatok a szomszédnak is!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanz-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr881459425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása